Natura - singura carte în care fiecare filă păstrează câte un adevăr. (Goethe) Oriunde am fi, trebuie să fim conștienți că natura ne încojoară. Acasă, la muncă, la școală, pe stradă sau în parc. Peste tot suntem înconjurați de această artă, pe care omul încă nu a descoperit-o în totalitate. La descoperirea naturii ne vom opri și noi, discutând despre acești exporatori ai naturii și despre o asociație creată special pentru a-i ajuta. Asociația OPTIM, înființată în 2007, își propune promovarea atitudinii de respect și grijă a omului față de natură, protecția mediului și susținerea unor programe de educație ecologică, toate acestea unindu-se în vederea asigurării unei dezvoltări durabile. La baza constituirii acestei asociații stau, de fapt, două cercuri înființate în două școli din Botoșani:
Recent, am participat la ediția a XI-a a simpozionului Biodiversitate și Dezvoltare Durabilă organizat de asociație și, pentru al doilea an consecutiv, am rămas plăcut surprins de creativitatea, inventivitatea și profesionalismul de care dau dovadă echipele de proiect, formate din elevi, profesori, ingineri, biologi, lectori și studenți, dar și organizatorii, cei fără de care acest simpozion nu ar putea avea loc. Anul acesta, tema simpozionului a rămas aceeași pe care o promovează și asociația: cea a dezvoltării durabile și a protecției mediului, mai exact, a biodiversității, iar proiectele prezentate în cadrul simpozionului au fost întocmai după temă. În prima parte a programului au prezentat elevi ai Liceului Pedagogic "Nicolae Iorga" Botoșani, dar și elevi ai câtorva școli din Iași, urmând a doua parte, ce a conținut proiecte științifice, create de specialiști în domeniu, din regiunea Moldovei. După părerea mea, chiar dacă activitatea nu este un concurs, au existat lucrări care s-au detașat puțin, remarcându-se câteva teme de impact, unele atrăgându-mi atenția doar prin titlu:
Sper ca mesajul pe care Asociația pentru Dezvoltare Durabilă OPTIM vrea să îl transmită să ajungă cât mai departe și să fie luat în seamă de către toată lumea, indiferent de categoriile sociale, în care, vrem, nu vrem, suntem împărțiți astăzi. Le mulțumesc doamnelor profesoare Gabriela Corduneanu și Diana Cărbunaru pentru invitație și munca depusă și felicit în mod special elevii, care s-au descurcat impresionant în prezentarea lucrărilor. Printre ei, îi menționez pe Victor Nitrean, Andreea-Daniela Prepeliță, Anamaria Avram, Diana Matei, Izabela-Teodora Bursuc, Ruben Grindei, Andreea Rades și Alexandru-Teodor Balan. De asemenea, țin să îl felicit pe domnul profesor Constantin Corduneanu, președinte al asociației, împreună cu organizatorii acestui eveniment, pe care îi respect pentru toate lucrurile frumoase pe care le fac și le doresc mult succes pe mai departe, iar eu îmi doresc să ne revedem și anul viitor, cu proiecte la fel de interesante! Distribuie articolul și prietenilor:
1 Comment
9/6/2017 08:37:10
Mulțumim frumos pentru interesantul articol și referirea la implicarea Centrului Europe Direct Botoșani în eveniment.
Reply
Leave a Reply. |
AutorFac parte din lumea bloggingului de 4 ani, iar în acești 4 ani am putut să învăț beneficiile, avantajele și dezavantajele unui blog sau ce înseamnă să fii blogger.
Dacă ți-am captat interesul, poți urmări postările mele sau chiar te poți abona la newsletter pentru a nu pierde nimic din ce scriu. Postări recenteProiecte dezvoltate de mineRazvan Politic Fotograf Site foto, ce conține portofoliul fotografic, plus imagini de la evenimentele la care particip, toate într-un singur loc, actualizat la zi. Cumpară Original Portalul are ca scop informarea publicului cu privire la țările de proveniență a produselor, precum și combaterea produselor contrafăcute prin introducerea unei baze de date ce conține codurile GS1 corespunzătoare fiecărei țări Portal Evaluare Națională Platformă educațională dedicată tuturor elevilor clasei a VIII-a, ce susțin examenul de Evaluare Națională. (proiect în construcție) Blogroll |
Powered by
Create your own unique website with customizable templates.
